Section title text:  Our Spirit.

Marie Madeleine - Mormântul ei

Marie Madeleine a făcut multe călătorii în viața sa vizitând casele pe care le-a fondat în diferite țări din Europa. A murit la Paris în 1858 și a fost înmormântată la Gentilly, Paris- dar va mai face alte trei călătorii !

În 1904 în timpul expulzării persoanelor consecrate din Franța și separarea Bisericii de Stat, corpul lui Marie Madeleine a fost mutat de la Gentilly în Anglia prima dată la Upton Hall Convent în Wirral și mai târziu în 1980 la Stella Maris Convent în Broadstairs, Kent. Apoi, în septembrie 2012 rămășițele ei s-au întors la Paris, în biserica Sf. Dominic.

Photos of the Church of St. Dominic, Paris.

Citește despre Transferul rămășițelor lui Marie Madeleine la Paris aici.

Rămășițele Mariei Madeleine odihnesc acum într-un loc de venerare unde credinciosul poate veni în pelerinaj. Parohia Sf. Dominic este plină de viață și rămășițele Mariei Madeleine odihnesc în apropierea locului unde ea a trăit și a murit.

Citește mai mult despre Călătoriile ei în Viață și Moarte aici.

Rusaliile sunt tema raclei Mariei Madeleine.Descrie flăcările despărțite deasupra fiecăruia dintre cei adunați împreună. Rusaliile care vin la sfârșitul festivalului recoltei pentru comunitățile evreiești aduc cu sine un element al seminței, al vieții noi și răspândirea exemplului lui Isus și învățăturilor sale(David John artist liturgic). Mai mult...

Cum devine cineva sfânt?  Apasă aici.
Cauza de canonizare pentru Marie Madeleine.   Apasă aici.

Fie ca sfințenia Venerabilei Mariei Madeleine și prezența ei în mijlocul Poporului lui Dumnezeu
să continue să inspire tineri și bătrâni pentru anii ce vor veni !

Să-L rugăm pe Domnul nostru să ne dea spiritul Societăţii lui Isus;
       de când noi avem Constituţiile lor, este voinţa lui Dumnezeu
                   ca să avem acest spirit.    (Marie Madeleine)